Kamp Kozijnen is onderdeel van meerdere bouwtechnische bedrijven waardoor wij u een totaalpakket kunnen aanbieden. Voor elk bouwtechnisch probleem hebben wij een oplossing!Energiebesparing

Kamp Kozijnen gebruikt over het algemeen voor renovatie het HBI Rehau character design 70 verdiepte meerkamerprofiel, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse markt. Dit profiel biedt in energetisch opzicht de beste, voor kunststoframen momenteel op de markt beschikbare profieltechniek. Daarnaast is dit het kozijn dat door de maten bijna gelijk is aan een houten kozijn. Voor de warmte-isolatie, de statica en het optische verschijningsbeeld speelt de profielvormgeving een beslissende rol. Voor de verbetering van de statische belastbaarheid is de vleugel en het kozijn van ieder kunststofraam traditioneel versterkt met verzinkte staalprofielen.

Deze groot gedimensioneerde staalprofielen worden tijdens de productie rondom dichtgelast en vormen daardoor een homogene eenheid met het meerkamer kunststofprofiel. In combinatie met geïntegreerde hoekverstevigingen wordt zelfs bij deuren met een groot glasoppervlak een extreme stabiliteit gerealiseerd.

Met onze kozijnen met verdiept profiel is er zelfs energiebesparing mogelijk tot wel 56 % (vergelijkingsbasis: houten/kunststofraam met een Uw van 2,7 W/m²K)

Daarnaast kunt u bij nieuwbouw ook kiezen voor de HBI-kunststoframen vlak zes-kamer-kunststofprofiel met GVK-profielkern(glasvezelversterkte kunststof). De clou van de nieuwe profielconstructie: een profielkern van het hightechmateriaal RAU-FIPROR geeft de HBI-kunststofkozijnen ook zonder staalversterking een uitstekende stabiliteit. De tot nu toe onvermijdbare warmte-bruggen door het staal zijn verleden tijd en het ideale isolatiemateriaal (lucht) is daarvoor in de plaats gekomen. Bovendien ontstaan tegelijkertijd unieke isolatie eigenschappen die ideaal zijn voor de toepassing in laagenergiehuizen en bij energiebewuste saneringen van oude gebouwen: zelfs ook zonder extra isolatiemaatregelen wordt een Uf-waarde = 1,0 W/m2K bereikt en in combinate met 3-bladig glas met een Ug-waarde van van 0,5 W/m2K kan voor het gehele kozijn een in zijn klasse unieke Uw-waarde van 0,73 W/m2K worden behaald.